В деня преди опита за покушение Иван Гешев не се е

...
В деня преди опита за покушение Иван Гешев не се е
Коментари Харесай

Опитът за покушение срещу главния прокурор: Нападението е било готвено дълго

В деня преди опита за покушение  Иван Гешев не се е движил със брониран автомобил. От следствената работа оповестиха че скоростта на осколките е била 10 пъти по-голяма от тази на патрон от автоматизирано оръжие.

Ден преди опита за нападение основният прокурор се е движел с неброниран автомобил

Самото нахлуване пък било готвено дълго, а зад всичко това най-вероятно седи цяла група от хора. Работата по случая е комплицирана и ще продължи месеци наред, споделиха от още националното разследване.

„ Никой от участниците в тази незаконна скица не е правил деяние с концепцията да бъде открит. Ние тичаме безусловно след вятъра и ще би трябвало да го изпреварим “, сподели зам.-председателят на Национална следствена служба. 

Взривното вещество е било самоделно направено, професионално направено

Нападението е подготвяно дълго, а ударната вълна е била мощна. Това са предварителните изводи на специалистите.

„ Скоростта на осколките надвишава 10 пъти скоростта на патрон, изстрелян от автоматизирано оръжие. Самата ударна вълна е изпреварила малко придвижването на автомобила за елементи от секундата не го е поразила сред колонката на двете порти “, сподели още Тодоров. 

На тях се виждат огромни сачми

В деня на атентата основният прокурор се е движил с брониран автомобил, а предния ден е бил с неброниран. Не е ясно дали в деня на нападението той е бил с подобен по случайност или поради съответно терзание. 

Ясен Тодоров изясни и за какво няма кратер на мястото на случая, за какъвто се заприказва още първия ден.

„ Кратер може да има, когато има ориентиран гърмеж надолу. Когато има ориентиран гърмеж настрана от пътя, целящ поразяването на преминаващи транспортни средства, ударната мощ е ориентирана настрана “, сподели Тодоров.

Взривът е бил извънредно мощен

Остава въпросът за обвинени. Вчера вътрешният министър заяви, че такива има, а следствието отхвърля. Резултатите от експертизите ще станат ясни след няколко седмици,а следствието ще продължи няколко месеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР